にし阿波の豊かな環境で生まれる黒毛和牛Japanese Black Cattle Beef born in the enriched environment in Nishiawa

「谷藤ファーム」は昭和35年の創業以来、豊かな自然環境が広がる吉野川中流域にある徳島県東みよし町で黒毛和牛を専門に繁殖から育成・肥育・畜肉解体・加工・販売までの一貫した事業に取り組み、文字通り「正真正銘の和牛」と呼べる製品を生産・販売し続けています。

Tanifuji Farm, since the establishment in 1960, has been specializing in Japanese Black Cattle Beef and working on a consistent business from breeding, fattening, butchering, processing to distribution and striving to produce and distribute the product literally called authentic Japanese Beef in the rich natural environment of Higashimiyoshi-cho Tokushima Prefecture located in the middle basin of Yoshino River.

母牛を選抜淘汰し、高資質の子牛を大切に育成Selecting parent cows and growing their high-quality calves cherishingly

「谷藤ファーム」の飼養頭数はグループ会社も含め、徳島県に約750頭、宮崎県に約1,500頭。美濃田牧場、串間牧場、北郷牧場など広大な牧場をかかえ、栄養のバランスのとれた牧草を与え、充分な水を確保し、さらに母牛を選抜淘汰して適切な系統の交配による高資質の子牛を大切に飼育、育成しています。
飼料をゆっくり噛みながら食べる牛たちは、丸々太って黒い毛もつややか。豊かな水、豊富な農作物が育つ自然のなかで、ストレスなく大きく育っています。
ハラル肉の生産に特価した「株式会社 にし阿波ビーフ」の基礎となったのがこの「谷藤ファーム」です。
次代を担う同社の谷藤隼斗は、ハラル肉の生産を始めた経緯を次のように話します。「祖父の時代から約60年にもわたって、黒毛和牛の牧場を営んできました。
他に負けない肉質の牛を生産するためにも、今後伸びると思われるハラル肉の世界に挑戦しようと思ったのです」。

Tanifuji Farm's domestic headage is about 750 in Tokushima Pref. and 1,500 in Miyazaki Pref. including the group businesses.
We have huge ranches such as Minoda Ranch, Kushima Ranch and Hokkyoku Ranch, feeding nutritionally well-balanced grass, securing sufficient water, and furthermore selecting parent cows, breeding and growing high-quality calves by an appropriate line breeding.
the cows grazing peacefully are butterball with shiny black coat. They grow big and stress-free in the nature where a lot of farm crops grow and full of water.
It is Tanifuji Farm that acts as a solid foundation for Nishiawa Beef Ltd. to specialize in producing Halal meat.
Hayato Tanifuji who is leading the next generation of the company, said about how they started the production of Halal meat.
“We have been in business of Japanese Black Cattle Beef Ranch for about 60 years since my grandfather's generation.
We made up our mind to challenge the field of Halal beef which is expected have growth potential from now on.

安心・安全・高品質の牛肉を、にし阿波から世界へSecure, safe and high-quality Beef from Nishiawa to the World

目覚ましい発展を続けるイスラム圏への輸出と、増え続ける訪日ムスリムの旅行者の方々に、安全・安心・高品質の日本産牛肉をお届けするべく、株式会社 にし阿波ビーフは躍進し続けます。

Nishiawa Ltd., is keeping on leaping ahead in order to export our secure, safe and high-quality Japanese Beef to Islamic world achieving remarkable development and offering it to the increasing inbound visitors to Japan.

ストレスをかけない屠畜方法がおいしさの秘密The secret of deliciousness is stress-free butchering method

「にし阿波ビーフ」は東みよし町足代の地で、牛にストレスをかけない独特の屠畜方法を用いて生産しています。「にし阿波ビーフ」の美味しさの秘密は、この豊かな自然の中で飼育されていることはもちろん、何よりハラル肉のつくり方自体にあります。一般的に、牛にストレスをかけない屠畜方法を用いると肉自体に緊張が走らず、品質のよい肉になるといわれています。
「柔らかくてうま味がある」と地元はもとより、京阪神の料理店からも定評のある美味しさを世界へ発信したいと、2016年12月、法人化し、同時にインドネシアから3人のムスリム(回教徒)を雇い入れて、本腰を入れて黒毛和牛のハラル肉の生産に乗り出しました。
私たちは「谷藤ファーム」で育て「株式会社 にし阿波ビーフ」で生産された安心・安全な牛肉をグループの販売店を通じてお客様にお届けするべく、日々精進を重ねています。

ハラル肉とは、イスラム法において合法的に処理された肉のことで、ハラル認証を取得するには大変な困難が伴います。同じイスラム圏の国でも、それぞれの国によって条件は細かく定められています。同社は現在、インドネシアとマレーシアの条件に合わせてハラル肉を生産しています。

ハラルと畜専用食肉センター完成(2016年3月)
March, 2016 Completion of meat center special for Halal butchering

ハラル認証取得(2016年12月)
December, 2016 Obtaining Halal certification

HACCP取得(2017年3月)
March, 2017 Obtaining HACCP

対マレーシア輸出牛肉取扱施設認定(2017年11月)
November, 2017 Certified facility handling beef export to Malaysia

対インドネシア輸出牛肉取扱食肉施設認定(2018年1月)
January, 2018 Certified facility handling beef export to Indonesia

“Nishiawa Beef” is produced by distinctive and stress-free butchering method to the cows in the place of Ajiro, HigashiMiyoshi-cho. The secret of Nishiawa Beef's deliciousness is not only that they are grown in this rich natural environment but also, above all, the method itself of making Halal beef.
Generally speaking, beef meat itself does not become strained and becomes high-quality when stress-free butchering method is used.
“Nishiawa Beef is so tender and has Umami (delicious taste),” say local people and chefs from Kyoto, Osaka and Kobe. They have really wanted to send the established reputation of their deliciousness to the world and therefore we, in December, 2016 incorporated the business, at the same time, employed three Muslims from Indonesia and went all out to launch the production of Japanese Halal Black Cattle Beef.
In order to deliver Secure and safe Black Cattle cows grown in Tanifuji Farm and produced by Nishiawa Beef Ltd., through our group shops of Nishiawa Beef Ltd., we have been studying and working hard.

Halal Beef is the meat legally processed by Islamic law. It is accompanied with a lot of difficulties to obtain Halal certification. Depending on each on out of Islamic countries, the terms and conditions are defined finely. Our company produces Halal beef according to the terms and conditions of Indonesia and Malaysia.

JHA
(Japan Halal Association)

日本ハラール協会

MPJA
(Musulim Professional Japan Association)

ムスリム・プロフェッショナル・ジャパン協会

インドネシアのスタッフが常駐しています。

株式会社にし阿波ビーフ